Kasvihankintoja takapihan reunaan

Kävimme tänään Hongiston taimistolla. Hieman ällistyneinä saavuimme taimiston pihaan, navigaattori olisi ohjannut 10 km:n päähän. Pihalla oli lappu, jossa oli numero ja kehoitus soittaa siihen palvelun saamiseksi. Noudatin ohjetta ja pian taimiston omistaja saapui paikalle.

Alun perin olin suunnitellut vain täydentäväni ’Ritausmoja’ ja ostavani maalle yhden ’Moskovan kaunottaren’. Omistajaa odotellessamme olimme kuitenkin löytäneet pari hienoa, meille ennestään tuntematonta rhodontaimea: ’Boule de Neigen’ ja ‘Anna H. Hallin’. Lisäksi ostimme suunnittelemiemme timanttituijien tilalle ’Holmstrupit’. Ruusulaaksosta mukaan tarttui vielä pitkään pohdinnassa ollut punalehtiruusu R. glauca ’Carmetta’.

Taimierä tuli edullisemmaksi kuin puutarhamyymälästä ostettuna. Taimet ovat omajuurisia ja taimistolla alusta asti kasvatettu. Rahat sai suomalainen pienyrittäjä ulkomaisen suurkasvattajan asemesta, ei huono juttu näinä aikoina. Kävimme samalla reissulla tervehtimässä matkan varrella asuvaa isääni, joten ylimääräistä ajoa ei tullut paljoa. Jos tuolla suunnalla liikkuu ja tarvitsee puutarhaan täydennystä, paikka on ehdottomasti pienen kierron arvoinen. Aukioloajat ja ajo-ohjeet löytyvät taimiston nettisivuilta.

Rodot ja tuijat

Ruusut leike

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.