Keltaisen ja punaisen liitto ja muita syksyn kukkia

Daalia piiskuTänä keväänä onnistuimme vihdoin tarhapiiskun kanssa. Se sai tuekseen vaakasuoraan asetettua vihreää puutarha-aitaa ja on pysynyt pystyssä. Isossa istutusryhmässä piisku saa tummanpunaisen daalian hehkumaan. Aitan edessä se muodostaa hienon parin suomentattaren punertavan ruskavärin kanssa.

Piisku ja tatar


AnitaIMG_4194 Kotona valkoinen kiinankeltakärhö ’Anita’ kukkii ahkerasti. Kukkia ja nuppuja on kärhösäleikkö täynnä. Myös vanhat syyshortensiapensaat kukkivat talven tuloon asti. Ryhmäruusut kiittävät lämmintä syksyä ja avaavat edelleen uusia kukkia. En enää ole poistanut kuihtuneita kukkia, jotta ruusut alkaisivat vähitellen lopettelemaan ja valmistautumaan talven tuloon.

Ruusu 2709

Yksinäisten kukkien kesää on tietenkin seurannut yksinäisten kukkien syksy. Iso kosmosruukku avasi ensimmäisen kukkansa sitten elokuun alun. Kukat ovat täynnä nuppuja. Jos syksy jatkuu lauhana, saamme toivottavasti vielä nauttia niiden avautumisesta.Kosmoskukka Vega mixKukkien lisäksi puutarhaa koristavat erilaiset marjat, alla koristearonian tummat vitamiinipommit.IMG_4240Ensi viikolle on luvattu kylmenevää. Sitä ennakoiden tein talvi-istuksen katetulle terassillemme sypressistä ja callunoista.

sypressi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.