Kevät alkaa leikkaamalla

Kummallinen talvi alkaa olla mennyttä. Maaliskuussa oli pitkään kovia yöpakkasia. Siksi aloitimme kevätleikkaukset vasta nyt. Olimme kuitenkin viime hetkellä liikkeellä kotipuutarhassa. Aitakuusissa oli jo ripaus uutta kasvua. Toivottavasti leikkaus ei sotke niiden aikataulua liikaa.

Maalla leikkasimme kaikki marjapensaat ja ne muutamat koristepensaat, joiden tyveltä lumi oli jo sulanut. Lisäksi kaadettiin iso paju varjostamasta kirsikkapuita. Tein myös ylläpitokalkitukset kerrankin hangelle sulan maan asemesta. Seuraavalla käynnillä leikataan omenapuut ja lisää koristepensaita.

Kotona käytiin läpi kaikki leikkamista tarvitsevat havut: naapurin raja-aidan tuijat ja kuuset, talon vieressä kasvavat marjakuuset ja pääoven viereinen pallotuija. Myös suurin osa lehtipuista ja -pensaista harvennettiin: omenapuut, hortensiat, aroniat, lehtokuusamat, jasmike ja kanukka. Ruusuangervot vetäistiin alas. Pensasruusuja ja herukoita ei tarvinnut tänä keväänä käsitellä ollenkaan.

Tuija-aitaa näkee asuinalueellamme kyllästymiseen asti. Sillä on kuitenkin kiistämättömät etunsa: melko edullinen, nopeasti kasvava, helppohoitoinen ja ikivihreä. Tuija-aitaa ei myöskään tarvitse leikata vuosittain. Muutama muu muotoon leikattu kasvi luo kontrastia pääosin vapaasti kasvavaan puutarhaamme.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.