Vappu puutarhassa

Vappuaaton aamuna lähdimme maalle mukanamme suurin osa Rhodokerhon yhteistilauksen taimista:

  • Neljä rhodoa: 2 x ’Mikkeli’, ’Haaga’, ’Hellikki’, ’Helsingin yliopisto’
  • Kymmenen marjasinikuusamaa (Lonicera caerulea var. kamtschatica): 2 x ’Blue Velvet’, 2 x ’Siniczka’, 3 x ’Nimfa’, 2 x ’Morena’, 1 x ’Lebeduska’

Rhodot istutettiin tontin metsäiseen osaan. ’Mikkelit’, ’Hellikki’ ja ’Helsingin yliopisto’ istutettiin suuren männyn ympärille metsänreunaan. ’Haaga’ pääsi yllättävän hyvin talvehtineen puistoalppiruusun kaveriksi lehtikuusen alle. Kuvissa näkyy hyväksi todettu istutussekoitus: metsämaahan sekoitetaan oksasilppua, kuivia lehtiä, erityisesti tammenlehtiä, maatuneita männyn- ja kuusenneulasia ja hieman kaupan rhodomultaa. Juuristoalue on vielä kevyesti peitetty lehti- tai havunneulasseoksella. Jokainen taimi myös kasteltiin reilusti, 20 litraa vettä jokaiselle.

Marjasinikuusamat istutettiin vadelmien taakse tontin alareunaan. Siellä on erittäin hyvä multamaa, jota ei tarvinnut parantaa istutuksen yhteydessä. Marjasinikuusamilla oli lajikenimet vain ruukuissa. Emme huomanneet kirjata niitä ennnen istutusta. Velvetit ovat muita pienempiä ja siksi tunnistettavissa koivunkannon ympärille istutetuiksi. Muista emme tiedä, kuka kukin on. Jäämme seuraamaan mielenkiinnolla, kuinka taimet maalle sopeutuvat ja millaista satoa ne mahdollisesti tuottavat.

Marjasinikuusamat
Pienet mustikanvarvun näköiset taimet kuvan vasemmassa yläreunassa ovat ’Blue Velvetejä’.

Kevättyöt edistyivät muutenkin: haravoimme, lakaisimme, siivosimme perennapenkkejä, poltimme marjapensaiden harvennusoksat ja aloitimme kitkemisen. Nautimme vapunpäivänä ihanasta kevätsäästä, kuuntelimme lintujen kevätkonserttia ja ihailimme krookuksia ja sinivuokkoja, jotka kiittivät metsän harvennuksen myötä lisääntyneestä valosta aiempaa runsaammalla kukinnalla.

Kotona ensimmäiset kasvitieteelliset tulppaanit ja narsissit ’Tamara’ olivat avanneet kukkansa lämpöaallon myötä. Posliinihyasintit ovat parhaassa kukassa ja krookukset jatkavat vielä hetken.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.