Helluntaina maalla

Kävimme mökkimatkalla ostamassa siperianomenapuun (Malus prunifolia) ’Kultainen Kitaika’ ja kolme kurttulehtiruusua (R. Rugosa) ’Moje Hammarberg’ Järvenpään pihapalvelusta. Pienehkön myymälän valikoima oli todella monipuolinen. Ehkä paras mainos on, etten ollut mistään muualta mökkimatkan varrelta löytänyt näitä kahta kasvia samasta myymälästä.

’Kultainen Kitaika’ on löytö Leif Blomqvistin kirjasta ”Pohjoisen omenat”. Sen mukaan ’Kultainen Kitaika’ on erittäin talvenkestävä aina V-vyöhykkeelle. Pienet kauniit omenat maistuvat marmeladimakeisille. Pitihän tällainen ihanuus saada maalle, kun vielä yhdelle omenapuulle oli tilaa.

Myös ’Moje Hammarbergit’ olivat pidemmän pohdinnan tulos. Talon edustan ryhmään oli haussa voimakkaan aniliininpunainen helppohoitoinen ja melko matala ruusu. Kasvupaikka on hieman varjoisa ja kuivahko, mikä ohjasi valinnan kurtturuusuun.

image
Vasemmassa reunassa vanhaa vuorenkilpeä, sen vieressä kurtturuusua, joiden väliin siirrettiin ukonkelloa ja sormustinkukkaa, edessä erilaisia päivänliljoja. Taaempana aiemmin istutetut kanukka, tuoksukurjenpolvet, narsissit ja esikot.

Yllä kuvassa on talon edustan ryhmän uudet ja siirretyt kasvit. Muutoksesta ja kasveista on tarkempi kuvaus täällä. Muita puuhia oli ’Moskovan Kaunottaren’ siirto alapihan ruusuryhmän luo ja tuoksukurjenpolvialueen kasvattaminen tammen alla. Kasvimaalle kylvettiin keltajuurikasta ja porkkanaa ja istutettiin talvivalkosipulia.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.