Sadonkorjuuviikot

IMG_0798Maalla on sadonkorjuuaika parhaassa vauhdissa. Viikko sitten keitimme toistakymmentä litraa mustaherukkaa ja pakastimme saman verran punaherukkaa. Nyt keräsimme karviaisia ja mustaherukoita. Kasvimaalta saamme edelleen satoa mangoldista, kesäkurpitsasta, lehtikaalista ja salaatista. Väriä antavat krassit ja samettikukat, eivätkä punaruotiset mangoldit häviä niille koristeellisuudessa lainkaan.

 


Krassia kasvaa myös vanhassa padassa. ’Night and Day’ (Tropaeolum majus) on paras krassisekoitus tähän kohtaan kaikista kokeilluista. Kuvassa ovat myös todelliset jokapaikan perennat, joita ilman puutarhanhoito olisi paljon työläämpää: padan alla jalopähkämöä (Stachys macrantha), taustalla tuoksukurjenpolvea (Geranium macrorrhizum) ja vuorenkilpeä (Bergenia). Oikeassa reunassa on tarhakalliokieloa (Polygonatum x hybridum).

IMG_0796

Koko kasvukausi on ollut kolea. Isossa istutusryhmässä maatiaisperennat eivät ole olleet siitä moksiskaan vaan kukkivat kuten muinakin kesinä.

IMG_0801
Vaaleanpunaista syysleimua, rohtosuopayrttiä, verikurjenpolvea, maksaruohoa, kyläkurjenpolven lehtiä ja taustalla dahlia ’Arabian Night’.

 

2 vastausta artikkeliin “Sadonkorjuuviikot”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.