Liian vähän…eikun liikaa kukkasia!

Viime viikonloppuna maalla oli syksyn siirtoviikonloppu. Kolean kesän jälkeen siirsimme vain vahvoja maatiaisperennoja. Tammenalusryhmää olemme muokanneet monen vuoden ajan. Istutusalueen rungon muodostavat tammen ja sen rungolla kiipeilevän humalan lisäksi korallikanukka sekä juhannus- ja villiruusut, taustalla syreeniaita. Ryhmään on vuosien varrella siirretty vahvoja maan nopeasti peittäviä luottoperennoja: vuorenkilpeä, tuoksukurjenpolvea, jalopähkämöä ja esikoita. Ryhmässä on myös luonnonkasveja: puna-ailakkia ja hiirenportaita sekä kaksivuotista lemmikkiä. Uudempia tulokkaita ovat perinneperennat tarhakalliokielo ja isotähtiputki sekä alapihalta keväällä siirretty mahonia. Ainoa nykyajan kasvi ryhmässä on kuunlilja ’Sum and Substance’.

Nyt poistimme alueelta lopunkin nurmikon ja siirsimme sen tilalle lisää luottokasveja: hämykuunliljoja, pallaksenpionin ja peittokurjenpolvea isosta istutusryhmästä ja ukonkellot keltaisesta ryhmästä. Tuoksukurjenpolvi vaihtoi ryhmässä paikkaa tammen varjoisammalle puolelle, ja ylijääneet siirsin alapihalle omenapuu ’Kultaisen Kitaikan’ alle.

Ensin näytti siltä, ettei meillä ole tarpeeksi jakotaimia. Istutusalue kasvoi kymmenisen neliötä. Myös krassipadan takaa poistettiin nurmikkoa, alue ei näy lähtötilannekuvassa. Kun kasvit oli jaettu ja siirretty, huomasin, että olimme unohtaneet ison ryhmän kyläkurjenpolvet. Ne eivät mahtuneet alueelle, joten niille täytyy miettiä talven aikana uusi paikka.

Tammenalusryhma
Muutosten jälkeen. Juuri siirretyt kasvit eivät ole edustavimmillaan.
Tammenallaalkutilanne
Ennen muutoksia, nurmikko poistettuna.

Muokkasimme myös talonedustanryhmää. Siinä siirsimme saman ryhmän kasveja eri kohtiin. Koska mitään suurempaa muutosta ei tehty, emme ottaneet kuvia.

Isossa ryhmässä artikkelikuvan harmaamalvikki ja ukonhattu jatkavat kukintaansa, samoin ryhmän yläreunan leimukukat ja daaliat.

Iso ryhma
Ihana ’Eveline’, seuranaan ’Arabian Night’, taustalla syysleimun villi/maatiaskantaa syreenileimua, etualalla mökin mukana tullutta syysleimua ja vasemmassa alareunassa rohtosuopayrtin yksittäinen kukka.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.