Tätä on etsitty: metsälehmus

Metsälehmus

Maalla oli jo ennestään jaloista lehtipuista tammi (Quercus robur) ja metsävaahteran (Acer platanoides) taimia. Istutimme rajalta kaadettujen pihlajoiden tilalle pähkinäpensaita (Corylus avellana). Metsälehmus (Tilia cordata) oli seuraava toive listalla. Kotimaisia taimia vaan ei löytynyt puutarhamyymälöistä. Onnekseni avasin keskustelun työkaverini kanssa. Heidän kesäpaikallaan niitä on jopa liikaa, ja olimme tervetulleet hakemaan taimia. Tänä viikonloppuna lähdimme lehmuksenhakuretkelle ja istutimme usemman puunalun tontin metsäalueelle. Nyt vain toivomme, että ne lähtevät kasvuun.

 


Maalla kukkivat tulppaanit ja helmililjat parhaimmillaan kuten myös ainokainen keisarinpikarililja. Artikkelikuvassa on yleisnäkymä ison istutusryhmän tulppaaneista.  Padassa on tänä vuonna kelta-valkoisia narsisseja.

Myös uudet rhodokerhon kautta tilatut atsaleat ’Rosy Light’ kukkivat loistavan pinkkeinä.

Rosy Lights 2018

Viljelylaatikoihin on kylvetty siemenet ja istutettu taimet, samoin kuin loput esikasvatuksessa olleet perennantaimet sinikuunliljat ja kurjenpolvet. Kesäkukkien taimet odottavat vielä hallanvaaran väistymistä. Muuten alamme vähitellen siirtyä kesäiseen ylläpitovaiheeseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.