Kevät kauneimmillaan kotona

Kotipuutarhasssa kevät on kauneimmillaan. Parhaillaan kukkivat myöhäiset tulppaanit ja narsissit, koriste- ja tavalliset omenat sekä pihasyreenit.

Kotipuutarha on varjoissa metsänreunassa. Valkoiset kukat ja kirjavalehtiset kasvit tuovat valoa varjoon. Valkokirjokanukka (Cornus alba)’Ivory Halo’ on hyvä puolivarjon ja varjon vehreyttä: kompaktin kokoinen ja tiheä kasvutavaltaan, plussaa vielä vähäisestä leikkaustarpeesta ja talvella väriä antavista punaisista oksista.

Koristeomena_Ivory_Halo

Punakukkaisen koristeomenan kukinta kestää vain hetkeä, mutta on sitäkin intensiivisempi. Puu oli puutarhassa jo ennen meitä, ja siksi sen lajike on tuntematon.

Koristeomena

’Salome’-narsissit kukkivat puolivarjossa jo kolmatta viikkoa. Kauriiden takia etupihalla voi kasvattaa tulppaaneja joko ruukussa tai myöhäisiä lajikkeita, kuten vihreäraitatulppaaneita, jotka ovat juuri avaamassa kukkiaan.

Rhodoista ja atsaleoista kukkivat parhaimmillaan vasta kevään uudet taimet. Vanhemmat pensaat ovat jo nupuilla. Alla nupullaan oleva ’Anna H. Hall’ on yksi puutarhamme kauneimmista rhodoista: sievä pyöreä pensas, rehevä lehdistö, vaaleanpunaisista nupuista aukeavat valkoiset kukat. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen rhodo ainakin Ib-vyöhykkeelle. Kelta-valkoinen atsalea on kevään Rhodokerhon tilauksen toimitusvirhe. Tilasimme ’Golden Lights’-atsaleoja, saimme näitä.

AnnaHHall
Rhododendron Anna H. Hall nupulla, R. ’Rasputin’ taustalla. Aluskasvina tarhavarjohiippa Epimedium x rubrum.
Pieni_Roseum_Elegans
R. ’Roseum Elegans’, seuranaan esikoita
Valkoinen_atsalea
Tuntematon valkoinen atsalea

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.