Kotipuutarhan narsissit

Kotipuutarhan kaurisongelma on viime vuosina jatkuvasti pahentunut. Kujallamme näkyy  päivittäin viiden kauriin lauma. Ne eivät pelkää ihmisiä lainkaan. Puutarhasta ne syövät kaiken syötäväksi kelpaavan. Takapihan koira-aidan päälle on vedetty kaksi nauhaa, ylempi n. 2 metrin korkeuteen. Kauriit tulevat yli, onneksi aika harvoin, lähinnä keväällä.

Aitaamattomalta etupihalta kauriita ei pidä poissa mikään, joten ainoa vaihtoehto on valita niille kelpaamattomia kasveja. Tulppaaneista, kuten monista muistakin kasveista, on ollut pakko luopua. Tulppaanit on korvattu myrkyllisillä narsisseilla. Niissä on paljon kauniita vaihtoehtoja, kun asiaan on joutunut hieman syventymään. Ylimmän kuvan orkideanarsissi ’Thalia’ (Narcissus Triandrus-ryhmä) on herkän kaunis. Vihkotasetit ovat peräisin sekoituksesta ilman lajikenimiä, voivat  olla alla vasemmalla ’Cheerfulness’,  keskellä ’Yellow Cheerfulness’, ja oikealla tunnistamaton oranssitorvinen.

Kotipuutarhan ehkä viimeiseksi tulppaaniksi tällä erää jää ’Black Parrot’.

Blackparrot.jpg

Kaivattua väriä kevätpuutarhaa tuo ruusukvittenin (Chaenomeles japonica) kukinta.

Ruusukvitteni

 

Advertisement

Yksi ajatus artikkelista “Kotipuutarhan narsissit”

  1. Onpas teillä epämiellyttävä ongelma, jos kauriit tulevat pilaamaan koko puutarhan, onneksi meillä on niin korkeat aidat, että niiden yli ei tule kyllä mikään. Enpä ole tiennyt, että kukkavalinnoilla voi vaikuttaa siihen tuleeko kauriita vai ei. Mäkin kävin juuri laittamassa uutta haketusta jo valmiiksi meidän puutarhaan, että ensi vuonna ei tarvitse olla heti kitkemässä heti alkuun.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.