Leimukukkien aika maalla

Maalla alkaa olla kesän lopun tunnelmaa. Kylän oma tilamyymälä-kahvila on suljettu, kirkonkylällä kaupoilla ei enää mökkiläisiä ollut lomakauden malliin.

Puutarhassa loppukesä on syysleimujen aikaa. Maalla oli ennestään vaaleanpunaista melko aikaista mahdollisesti maatiaislajiketta sekä korkeaa syreenileimua. Viime syksynä ostimme ison ryhmän laajennukseen ’Osmo Heikinheimoa’ ja ’Elliä’. Jos nämä selviävät hyvin vielä toisen talven, näitä tulee lisää.

IMG_0993

Yläreunassa on tummemman violettia, muistaakseni kevätmessuilta ostettua. Tämä on kivan värinen. Tästä kuvasta huomaa, mistä syreenileimu on saanut nimensä: väristä ja kukan muodosta tulee pihasyreeni mieleen. Kuvassa piileskelee keskellä valtava daaliankukka ja oikealla harjaneilikan viimeiset kukat.

IMG_0990

Kasvimaalla kääpiösamettikukat ja krassit jatkavat kukintaa, taustalla kuutamohortensia vasemmalla ja leikkokukkalavojen maopit oikella. Maloppi (Malope trifida) on kesän parhaita uusia tuttavuuksia: helppo ja näyttävä. Suorakylvö toukokuussa ja nyt elokuun puolivälissä näyttävä kukinta. Näitä täytyy muistaa kylvää ensi keväänä.

IMG_0994

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.