Kevät kauneimmillaan kotona

Artikkelikuvassa on valtavan suloinen pieni alppiruusu ’Tiuku’ (Rhododendron catawbiense var. compactum × williamsianum). ’Tiuku’ on ostettu kotoaan Mustilan arboretumista, ja se kukki tänä vuonna ensimmäistä kertaa.  Toinen sen vanhemmista on kiinalainen kelloalppiruusu (R. williamsianum). Siltä ovat peräisin sievät kellomaiset kukat ja pyöreät lehdet, kun taas toinen vanhemmista virginianalppiruusu on antanut talvenkestoa. (Lähde: Mustilan verkkosivut.) Edes sadepäivä ei latista somaa ’Tiukua’, vesipisarat suorastaan korostavat kukkien herkkää kauneutta.

Toista ääripäätä alppiruusuissamme edustaa takapihan ’Mikkeli’ – ’P. M. A. Tigerstedt’ -ryhmä, jonka etualalla kasvavat keltakukkainen ’Goldinetta’ ja valkoinen ’Boule de Neige’. ’Mikkeli’ on varmaan jo kolmimetrinen, ’P. M. A. Tigerstedtit’  parimetrisiä ja leveitä. Kun tämä ryhmä kukkii, puutarha on parhaimmillaan.

Mikkeli_Tigerstedt

Takapihan uudistetulla reuna-alueella väriä antavat keväällä Rhodokerhon Puolan-tilauksessa saapuneet revontuliatsaleat ’Rosy Lights’.

Rosy Lights

Etupihalla hehkuu edellisen omistajan istuttama koristeomenapuu (Malus), jonka lajike ei ole tiedossa. Etualalla marjaomenapensas (Malus toringo var. sargentii) availee kukkiaan.

Marjaomena_koristeomena

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.