Puut

Valtava pihakoivumme

Maalla puutarhan keskipisteenä on valtava koivu. Piharakennukset ovat sen rinnalla kuin nukkekotileikeistä. Luulisi, että koivu veisi kaikki veden ja ravinteet pihassa eikä sen alla kasvaisi mitään. Kuivaan kohtaan aivan puun alle aiemmat asukkaat ovat sijoittaneet grillin ja pöytäryhmän. Ulompana latvuksen alla marja- ja koristepensaat kasvavat hyvin.

Pihakoivu.jpg

Muita pihapuita

Talon nurkalla kasvaa monirunkoinen pihlaja ja tammi tien tuntumassa. Tammiraukka on toispuoleinen aiemmin vieressä kasvaneen ison vaahteran takia, jonka edelliset omistajat kaatoivat. Vaahteran siementaimia on ympäri tonttia, joten eiköhän niistä kohta kasva meille uusi pihavaahtera.

IMG_0928
Pihlajalla on hieno ruskaväri.

Hevoskastanja hengissä edelleen

Hevoskastanjan_taimiHevoskastanja on selvinnyt jo kahdesta vaikeasta talvesta/keväästä. 2015–2016 talvituhoja oli enemmän kuin pitkään aikaan, jopa vuosikymmeniin. Suureksi hämmästykseksemme hevoskastanjapienokaisemme (Aesculus hippocastanum) selvisi täysin vaurioitta. Myöskään kylmä ja kuiva kevät 2017 ei näytä vahingoittaneen sitä.

Hevoskastanja on nuorena hallanarka ja kolmosvyöhykkeellä menestymisen äärirajoilla. Se on istutettu tontin suojaiseen alareunaan hyvään puutarhamaahan, ehkä siinä menestyksen salaisuus. Taimi on kotipuutarhan ison hevoskastanjan siementaimi eli omaa kasvatustyötä.

 

Advertisement

Metsäpuutarha kotona, perinnepiha maalla. Puutarhablogi Ib-ja III-vyöhykkeiltä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: