Shaggy: isotähtiputkien aatelia

Artikkelikuvassa on isotähtiputki ’Shaggy’ (Astrantia major ssp. involucrata ’Shaggy’), jonka juurakoita ostin muutama vuosi sitten Kevätmessuilta. ’Shaggya’ ei turhaan pidetä yhtenä kauneimmista isotähtiputkista. Varjossa valko-vihreät kukat erottuvat hienosti.

Kultahelokit (Oenothera fruticosa subsp. glauca) maalla ovat vanhaa maatiaiskantaa. Ne kukkivat vuodesta toiseen heinäkuun puolivälin jälkeen pari – kolme viikkoa ilman kummempaa hoitoa. Jos etsii kukkaa, joka ei jää huomaamatta edes porottavimmassa auringossa, tässä on yksi vaihtoehto.

Kultahelokit

Kasvi- ja kesäkukkamaalla kukinta alkaa päästä vauhtiin. Vaaleita kehäkukkia (Calendula officinalis) ’Snow Princess’ meillä oli jo viime vuonna, samoin kääpiösamettikukkia (Tagetes tenuifolia) on ollut aiemmin. Tänä vuonna ostin ne valmiina taimina ja kyllä kannatti, paljon nopeammin alkoivat kukkia kuin omat siemenestä kasvatetut. Pallerokiurunkukka (Gilia capitata) on uusi, positiivinen tuttavuus: suorakylvetty toukokuussa ja nyt heinäkuun loppupuolella kukkii. Lisäksi puhdas vaaleansininen on harvinainen väri puutarhassa.

 

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.